Student Archieven - Onderwijsloket Midden-Brabant

Lees meer over:

Gijs:

Ik geniet van de inspirerende verhalen van jongeren

Op de basisschool wilde ik directeur of oppasser worden in de dierentuin. Op de middelbare school groeide echter mijn interesse in muziek en hedendaagse kunst. Tijdens mijn studie Music Management ging ik direct al aan de slag bij muziekcafé en popzaal Noorderlicht en in de lokale platenzaak. Om zo ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen.

Andere weg ingeslagen
Met de opkomst van Spotify maakte ik de overstap naar het livecircuit. Vervolgens werkte ik een aantal jaren met veel plezier op festivals, zoals het International Gipsy Festival, Roadburn en WOO HAH! Ook werkte ik bij poppodium 013, waar ik de laatste jaren verantwoordelijk was voor vrijwilligerswerving, educatie en het jeugdprogramma.

Mijn contacten in het onderwijsveld en met jongeren groeiden in deze tijd alleen maar, waardoor ik de weg ben ingeslagen naar het docentschap binnen het mbo. Momenteel geef ik les aan diverse leerjaren binnen de opleiding Kunst, Cultuur en Media aan het ROC in Tilburg. Ook ben ik directeur van KEES Cultuurvrijwilligers, een organisatie rondom vrijwilligerswerk binnen de cultuursector.

Intrinsieke motivatie
Het koppelen van theorie en praktijk vind ik erg leuk aan het docentschap. Ik kan mijn ervaring inzetten om jongeren te helpen en heb direct contact met een nieuwe generatie. Ik geniet van de inspirerende verhalen van jongeren en heb een leuk team collega’s in mijn huidige baan. Ik vind het een mooie uitdaging om studenten gemotiveerd en enthousiast te krijgen voor het vak en een goede beroepshouding bij hen te ontwikkelen. Mijn ambitie is om jongeren intrinsiek te motiveren voor hun keuzes; hier help ik studenten graag bij.

De tip die ik wil meegeven aan toekomstige docenten is om jezelf de tijd te geven. Jouw levens- en werkervaring kunnen veel betekenen in het onderwijs. Zorg ervoor dat je de stap naar het docentschap maakt vanuit intrinsieke motivatie en stel snel je verwachtingen bij als die niet aansluiten bij de realiteit. Maar bovenal wil ik toekomstige docenten meegeven: geniet ervan!

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op