Herintreder Archieven - Onderwijsloket Midden-Brabant

Caecile:

Mijn baan is zo veelzijdig en uitdagend, ik ben blij dat ik deze stap heb gezet

Vanaf de basisschool wilde ik al het onderwijs in, dat was een duidelijke wens. Echter zeiden mijn ouders destijds dat er geen werk in te krijgen was en dat ik beter iets anders kon kiezen. Braaf als ik was, deed ik dat dan ook. Terugkijkend denk ik dat dit heeft bijgedragen aan een lange zoektocht naar de juiste studie en de juiste baan. Via een baan in Frankrijk, de vertalersopleiding in Maastricht en een commerciële functie bij een adviesbureau, kwam ik uiteindelijk terecht bij een hybride lerarenopleiding. Hier behaalde ik de tweedegraads bevoegdheid voor het vak Frans.

Enorme boost
Toch ben ik toen niet direct gestart in het onderwijs; ik was er nog niet zo zeker van en vond het ook wel spannend. Toen ik 33 was, zat ik uiteindelijk op de juiste plek: een geweldige school met fijne leerlingen en collega’s. In de twaalf jaar dat ik op deze school werkte, ontwikkelde ik me verder, zowel in het werk als door het volgen van een studie. De master Professioneel Meesterschap zorgde voor een enorme boost.

Met de kennis en competenties die ik heb opdeed tijdens deze master, maakte ik de overstap naar een evenzo mooie school met een vernieuwd onderwijsconcept. Hier werkte ik met alle plezier als expert Frans, maar vooral als schoolleider.

Continue ontwikkeling
In de tien jaar op deze werkplek, kreeg ik ook weer de kans om me verder te ontwikkelen en volgde ik een universitaire master: Executive Master of Management in Education. De kennis die ik in deze master opdeed, gebruik ik in mijn huidige functie als ‘projectmanager aanpak personeelstekort in Midden-Brabant’. Het voelt voor mij als een continue ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, aangemoedigd door mijn collega’s en leidinggevenden. Het onderwijs kan je zoveel bieden. Uiteraard vraagt het zeker ook veel van je eigen inzet.

Mijn tip voor herintreders is om niet te veel op je eventuele vooroordelen af te gaan. Kijk eens op een school en loop een dag mee. Een andere tip is ter geruststelling: je hoeft niet alles direct goed te kunnen, je kunt je ontwikkelen. Mijn bijdrage aan het onderwijs als docent, ontwikkelaar, schoolleider en nu als projectmanager is heel veelzijdig. Dit had ik vooraf nooit kunnen bedenken. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op