Hybride docent - Onderwijsloket Midden-Brabant

“Jij maakt het verschil!”

Hybride docent worden

Hybride docent: wat houdt dat in?
Er zijn verschillende vormen waarin je hybride docent kunt zijn: werknemers die zowel in dienst zijn bij een bedrijf als op een school, werknemers die door een bedrijf worden gedetacheerd op een school en zzp’ers die lesgeven. Lijkt het je leuk om je kennis in te zetten binnen het onderwijs en tegelijkertijd te werken in het bedrijfsleven? Kies dan voor een hybride loopbaan. Je werkt minimaal twee dagen in het onderwijs, in een vak dat aansluit bij jouw expertise uit het bedrijfsleven. Zo verbind je twee werelden en maak je het leren voor studenten levensecht en actueel (met praktijkvoorbeelden).

Jouw talenten inzetten
Als hybride docent heb je veel afwisseling in je werkweek en ontwikkel je jezelf in de volle breedte. Heb je interesse in een hybride loopbaan, dan is het verstandig om te kijken welk schooltype en welke schoolcultuur je aanspreekt: waar kun je jouw talenten het beste inzetten? Er zijn diverse voorbeelden van vakken en beroepen, die samenhangen: een accountant die het vak economie geeft of een zzp’er die werkt als vertaler en docent Engels is. Wil je hybride docent in het vmbo worden, dan speelt de beroepscomponent een grotere rol.

Wil je meer weten over werken in het onderwijs?

Onderwijsloket-icoon

Onderwijsloket 

Het landelijke onderwijsloket is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs. Het loket beantwoordt al je vragen over routes, functies en praktische zaken.

Persoonlijk-advies-icoon

Persoonlijk advies 

Heb je interesse in de mogelijkheden, routes, scholen en opleidingen in onze regio? Neem dan telefonisch contact op of laat een bericht achter.

Mijn-optie-icoon

Mijn-OPtIE

Wil je je aanmelden voor een baan in het onderwijs? Check je geschiktheid en schrijf je in via Mijn-OPtIE.