Karin-Westerbeek

De belevenissen van een hybride docent

Karin Westerbeek is hybride docent. Ze begon in 2020 aan het zij-instroomtraject voor leraar Nederlands en werkt inmiddels halftijds op een vo-school en daarnaast bij de onderwijsraad. Het hybride leraarschap bevalt haar, al was het eerste jaar niet mals. Want al heb je docenten getraind, presentaties gegeven aan volwassenen en als onderzoeker achter in klassen gezeten, dat is toch echt heel iets anders dan vóór de klas staan… Karin beschrijft in diverse blogs haar belevenissen (en beslommeringen) als hybride docent.

22 september 2022

Chips

Ze waren een hele dag weg, die meiden, naar technische bedrijven toe. Tot groot ongenoegen van de brugklasjongens die dit heel onrechtvaardig vonden.
22 september 2022

Palapessy

Het ging bij ons thuis zelden over het onderwijs, altijd over leerlingen. Over de Ambonese jongens die op school zaten, met van die mooie achternamen.
22 september 2022

Undercover

Hij denkt dat ik een soort Haagse spion ben, gezonden om te bestuderen wat er allemaal niet goed gaat binnen de school. En dat hij me nu heeft ontmaskerd.
22 september 2022

Hoogbegaafd

Ik kan niet goed opletten als het me niet interesseert, want ik ben hoogbegaafd. U hoeft mij niet te helpen. Dat doet de hoogbegaafdencoach.
22 september 2022

Met opstaan en vallen

Ik scoorde laag op vervelend doen; volgens de leerlingen van de vijfde ben ik best chill; kun je met me lachen, mopper ik zelden en ben ik nooit uit mijn humeur.
22 september 2022

Rondje om de plas

De verwachtingen van ouders en maatschappij van wat een leraar moet doen en kunnen, kunnen onmogelijk allemaal waargemaakt worden.
22 september 2022

Lesje

Het nabespreken van de toets werkte niet. De leerlingen leken maar één doel te hebben: kijken of ik een fout had gemaakt bij het nakijken.
22 september 2022

Gewoon leraar

Hoe het orde houden in de klas met ministapjes beter gaat. En hoe een simpele Kahoot al snel tot hilariteit in de klas leidt.
8 september 2022

Voorbereiding

ICT in het onderwijs? Een goede voorbereiding is het halve werk en soms is een goede voorbereiding helemaal niks waard.

Wil je meer weten over werken in het onderwijs?

Onderwijsloket-icoon

Onderwijsloket

Het landelijke onderwijsloket is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs. Het loket beantwoordt al je vragen over routes, functies en praktische zaken.

Persoonlijk-advies-icoon

Persoonlijk advies

Heb je interesse in de mogelijkheden, routes, scholen en opleidingen in onze regio? Neem dan telefonisch contact op of laat een bericht achter.

Mijn-optie-icoon

Mijn-OPtIE

Wil je je aanmelden voor een baan in het onderwijs? Check je geschiktheid en schrijf je in via Mijn-OPtIE.