Zin in Lesgeven

Wil jij docent worden? Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt en goed wilt ontdekken of het docentschap bij je past.

Middels het oriëntatieprogramma ‘Zin in Lesgeven’ kan jij antwoord krijgen op de onder andere de vragen 𝙬𝙤𝙧𝙙 𝙞𝙠 𝙚𝙧 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙫𝙖𝙣? en 𝙝𝙚𝙗 𝙞𝙠 𝙝𝙚𝙩 𝙞𝙣 𝙢𝙞𝙟? Tijdens deze driedaagse training word jij ondergedompeld in het leraarschap en kan jij kennismaken met alle ins en outs van het vak. Op dit moment staat er nog geen volgende training gepland. Wel kan je je via onderstaand formulier aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van volgende edities.

 

Goed om te weten!

  • Het gaat om drie volle dagen van 9.00 tot 18.00 uur: Intensief, kort en krachtig!
  • Al meer dan 2500 mensen volgden deze training!
  • Er is theorie, maar vooral ook praktijk: een les voorbereiden en geven, in gesprek met elkaar, delen van bevindingen en plannen, omgaan met een lastige klas, enz.
  • Het maakt niet uit of je een overstap naar het po, vo, mbo, hbo/wo of speciaal onderwijs overweegt. Van belang: In de oriëntatie ontdekken welke doelgroep het beste bij je past.
  • Je krijgt een adviesgesprek over jouw keuzes. Aan het eind van de training en na een paar weken.
  • Deze training is ook bedoeld voor mensen die (vrij) zeker zijn van het leraarschap. Dit geldt zelfs voor ongeveer de helft van de deelnemers. Van belang (blijkt uit onderzoek): bevestiging krijgen van een ander, nog enthousiaster en gemotiveerder worden, nog grotere mate van self-efficacy krijgen en verwachtingen managen. Veel mensen die dat niet doen ervaren bij de entree een ‘realityshock’ die tot uitval kan leiden. Ook bij second-career teacher is de uitval na 5 jaar 25%.
  • Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de impact van de training (in combinatie met andere oriënterende activiteiten): beter toegerust starten waardoor de uitval minder groot is.
  • In de meeste gevallen wordt de training door ons vergoed.

 

Vragen

Voor vragen kan je mailen info@onderwijsloketmiddenbrabant.nl.

 

Datum: n.n.b.

Tijd: drie dagen van 09:00u tot 18:00u

Locatie: Midden-Brabant

 

Meld jezelf aan door onderstaand formulier in te vullen.