Voor professionele loopbaanoriëntatie in het onderwijs

Over de Loopbaanboks

De loopbaanboks stimuleert professionele loopbaanoriëntatie van onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo. Met een knipoog verwijzend naar het vriendschappelijke begroetingsgebaar biedt de ‘boks’ 105 kaarten met verdiepende stellingen, vragen en verrassingsinterventies.

Onderwijsprofessionals onderzoeken individueel, in groepsverband of in begeleidingssetting hun mogelijkheden, wensen en ambities. Een handzame tool met duidelijke handleiding met spelsuggesties.

Voor wie?

De boks is bedoeld voor docenten in het po, vo en mbo, hun leidinggevenden en HR- medewerkers en voor allen die een baan in het onderwijs overwegen.

Docenten hebben carrière -en ontwikkelmogelijkheden niet altijd voldoende op het netvlies. Inzicht in persoonlijke loopbaanwensen en mogelijkheden kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid en persoonlijk welbevinden.

Loopbaanwiel

Marco Snoek, lector leren en innoveren aan de Hogeschool van Amsterdam, introduceerde het loopbaanwiel dat 4 loopbaandomeinen in het onderwijs in beeld brengt. De boks is opgebouwd rondom deze 4 domeinen.

Over de makers

Hanneke Gerits, lerarenopleider, gestart als zij-instromer, verwisselde haar baan in de zorg voor een carrière in het onderwijs. Zij studeerde Nederlands en combineerde jarenlang haar baan als docent Nederlands met die van vakdidacticus op Fontys Lerarenopleiding in Tilburg.

Marloes Vermeer, professioneel begeleider op 2College, ontwikkelde zich tijdens haar loopbaan als docent Nederlands en Frans in het domein ‘ondersteunen van collega’s’. Daarnaast is zij als lerarenopleider verbonden aan de Universitaire Lerarenopleiding in Tilburg.

Informatie en bestellen

Wil jij ook met de Loopbaanboks aan de slag? Bestel dan de Loopbaanboks voor slechts €34,99 door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op om de betaling en verzending te regelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam*
Is er interesse in een loopbaanworkshop door de makers binnen de organisatie?*
Wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?